Rechtenmedia.nl - Juridische Online Uitgeverij  Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Vacatures | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl | Rechtentotaal.nl
» Energiewijzer « advertorial
Bespaar geld en stap over!
Energiewijzer.nl, eerlijk over energie.

Juridische vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature

Powered by Jbmatch.nl

Inhoudsopgave
Vraag
Antwoord
Juridisch advies nodig?
Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?
Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.

Stel uw vraag
Geschiedenis

Geschiedenis-overzicht

BTW-tarieftoepassing ten aanzien van likblokken

Bwb-id:
Officiele titel:
Citeertitel:
Soort regeling:
Wetsfamilies:
Eerst verantwoordelijk ministerie:

Geldigheidsdatum:
Ingangsdatum:
Let op. Deze wet is vervallen op 11 oktober 2007. U leest nu de tekst die gold op 10 oktober 2007.
BTW-tarieftoepassing ten aanzien van likblokken
Vraag
Aan welk BTW-tarief is de levering van likblokken onderworpen? Een likblok is een mineraalmengsel, dat wordt gebruikt als aanvulling op diervoeding. Het mineraalmengsel wordt veelal in de vorm van een blok naast de drinkwatervoorziening geplaatst, zodat de dieren daaraan kunnen likken. De likblokken bevatten mineralen die zijn vermeld in onderdeel 11 van bijlage 3 bij het Voorschrift Tabel I (hierna: het voorschrift), zoals dit is gewijzigd per 1 april 1999.
Antwoord
In het voorschrift wordt in paragraaf 3 van de toelichting op post a 44 (stro en veevoeders) van Tabel I bij de Wet op de omzetbelasting 1968 aangegeven dat onder veevoeders wordt verstaan: de voor vee bestemde voedermiddelen en mengvoeders zoals die zijn gedefinieerd in de Verordening PDV Diervoeders 1998, die met ingang van 1 juli 1998 in werking is getreden. In paragraaf 3 wordt eveneens aangegeven dat met de richtlijnen inzake de toepassing van post a 44 vanaf 1 juli 1998 rekening kan worden gehouden, voor zover de heffing van omzetbelasting nog niet onherroepelijk is komen vast te staan (de overgangsregeling). In paragraaf 4 wordt ingegaan op voedermiddelen en in paragraaf 5 op mengvoeders.
Het Productschap Diervoeder heeft vastgesteld dat de onderhavige likblokken onder het begrip mengvoeders vallen als bedoeld in de Verordening PDV Diervoeders 1998. Zij voldoen aldus aan de omschrijving van mineraalmengsel in paragraaf 5 van het voorschrift. De likblokken zijn derhalve aan te merken als een mengvoeder en vanaf 1 juli 1998 onderworpen aan het verlaagde BTW-tarief.