Rechtenmedia.nl - Juridische Online Uitgeverij  Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Vacatures | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl | Rechtentotaal.nl
» Energiewijzer « advertorial
Bespaar geld en stap over!
Energiewijzer.nl, eerlijk over energie.

Juridische vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature

Powered by Jbmatch.nl

Inhoudsopgave
Juridisch advies nodig?
Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?
Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.

Stel uw vraag
Geschiedenis

Geschiedenis-overzicht

BTW-tariefindeling van paardenbandages

Bwb-id:
Officiele titel:
Citeertitel:
Soort regeling:
Wetsfamilies:
Eerst verantwoordelijk ministerie:

Geldigheidsdatum:
Ingangsdatum:
Let op. Deze wet is vervallen op 11 oktober 2007. U leest nu de tekst die gold op 10 oktober 2007.
BTW-tariefindeling van paardenbandages
Paardenbandages zijn veelal uit elastisch materiaal (acryl, nylon e.d.) vervaardigde windsels, die om de onderbenen van paarden worden gewikkeld en met behulp van een klittenbandsluiting worden vastgemaakt. Deze bandages worden gebruikt ter ondersteuning van de enkelgewrichten van paarden en ter bescherming van de onderbenen van paarden. Een bijkomende functie van de bandages is het warm houden van de onderbenen. De bandages worden onder meer in de paardensport en bij het transporteren van paarden gebruikt.
Ingevolge post a 8 van Tabel I bij de Wet op de omzetbelasting 1968 zijn onder meer dierverbandmiddelen naar het verlaagde BTW-tarief belast. De term ‘verbandmiddelen’ uit tabelpost a 8 omvat naar spraakgebruik alleen producten die ertoe dienen een beschadigd (in het bijzonder: gewond) of ziek lichaamsdeel te bedekken. De in tabelpost a 8 opgenomen zinsnede ‘en daarmee gelijk te stellen artikelen die kennelijk zijn bestemd voor geneeskundige doeleinden’ dient ook tegen deze achtergrond te worden geïnterpreteerd.
Aangezien paardenbandages in hoofdzaak een preventieve functie (het voorkomen van blessures) bezitten, zijn deze bandages niet als een dierverbandmiddel aan te merken.
Met dit standpunt dient vanaf heden rekening te worden gehouden. Op het verleden wordt niet teruggekomen.