Rechtenmedia.nl - Juridische Online Uitgeverij  Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Vacatures | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl | Rechtentotaal.nl
» Energiewijzer « advertorial
Bespaar geld en stap over!
Energiewijzer.nl, eerlijk over energie.

Juridische vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature

Powered by Jbmatch.nl

Inhoudsopgave
Vragen
Antwoorden
Juridisch advies nodig?
Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?
Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.

Stel uw vraag
Geschiedenis

Geschiedenis-overzicht

BTW-heffing ten aanzien van werkzaamheden woningbouwvereniging ten behoeve van een Vereniging van appartementseigenaren

Bwb-id:
Officiele titel:
Citeertitel:
Soort regeling:
Wetsfamilies:
Eerst verantwoordelijk ministerie:

Geldigheidsdatum:
Ingangsdatum:
Let op. Deze wet is vervallen op 9 september 2006. U leest nu de tekst die gold op 8 september 2006.
BTW-heffing ten aanzien van werkzaamheden woningbouwvereniging ten behoeve van een Vereniging van appartementseigenaren
Vragen
a. Is een woningbouwvereniging, die in opdracht van een vereniging van appartementseigenaren (VvE) belast is met het bestuur van deze vereniging, omzetbelasting verschuldigd over de vergoeding die zij voor deze bestuurswerkzaamheden in rekening brengt aan deze vereniging als zij, als eigenaresse van appartementen, ook als lid vertegenwoordigd is in de VvE?
b. Is de woningbouwvereniging omzetbelasting verschuldigd over de vergoeding voor het onderhoud, dat door haar onderhoudsdienst aan gemeenschappelijke gedeelten van het gebouw wordt verricht, als de woningbouwvereniging in haar hoedanigheid van bestuurder van de VvE hiervoor opdracht aan de woningbouwvereniging heeft gegeven?
Antwoorden
ad a. De woningbouwvereniging is omzetbelasting verschuldigd over de vergoeding die zij ontvangt voor het verrichten van bestuurswerkzaamheden voor de VvE. Dit wordt niet anders in het geval dat de woningbouwvereniging zelf ook lid is van de VvE. De woningbouwvereniging en de VvE blijven ook in die situatie twee apart te onderscheiden rechtspersonen.
ad b. De woningbouwvereniging is omzetbelasting verschuldigd over het tegen vergoeding verrichten van onderhoudsdiensten aan de gemeenschappelijke gedeelten van het gebouw. Dit wordt niet anders in het geval dat de woningbouwvereniging in haar hoedanigheid van bestuurder van de VvE hiertoe opdracht heeft gegeven aan haar eigen onderhoudsdienst.