Rechtenmedia.nl - Juridische Online Uitgeverij  Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Vacatures | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl | Rechtentotaal.nl
» Energiewijzer « advertorial
Bespaar geld en stap over!
Energiewijzer.nl, eerlijk over energie.

Juridische vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature

Powered by Jbmatch.nl

Inhoudsopgave
+ Hoofdstuk 1. Definities
- Hoofdstuk 2. Tarieven
+ Hoofdstuk 3. Slotbepalingen
Juridisch advies nodig?
Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?
Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.

Stel uw vraag
Geschiedenis

Geschiedenis-overzicht

Artikel 5 Besluit kadastrale tarieven 2002

Bwb-id:
Officiele titel:
Citeertitel:
Ook bekend als:
Soort regeling:
Wetsfamilies:
Eerst verantwoordelijk ministerie:

Geldigheidsdatum:
Ingangsdatum:
Let op. Deze wet is vervallen op 1 januari 2004. U leest nu de tekst die gold op -.
1.
Voor de inschrijving van een ander stuk dan bedoeld in de artikelen 2 tot en met 4, alsmede voor de boeking van een stuk in een register van voorlopige aantekeningen, is, behoudens het tweede tot en met vierde lid, verschuldigd € 19,58.
2.
Voor de inschrijving van een stuk als bedoeld in het eerste lid, dat betrekking heeft op rechten van hypotheek of processenverbaal van inbeslagneming is per in het stuk vermelde hypotheek of beslag verschuldigd € 7,79.
Indien de gegevens tevens worden aangeleverd op een wijze die geautomatiseerde bijhouding van de kadastrale registratie mogelijk maakt, is een bedrag verschuldigd dat gelijk is aan 20% van genoemd tarief.
3.
Voor de inschrijving van een aangifte tot wijziging van de beschrijving van een te boek staand schip en een mededeling omtrent de gekozen woonplaats, is verschuldigd € 5,59.
4.
Kosteloos is de inschrijving van een aangifte of verzoek tot doorhaling van de teboekstelling van een schip of luchtvaartuig, van een akte van vernieuwing als bedoeld in artikel 77, vijfde lid, van de wet, van een stuk op een hernieuwde aanbieding als bedoeld in artikel 20, vierde lid, tweede volzin, van Boek 3 van het Burgerlijk Wetboek, alsmede van een stuk dat uitsluitend op verzoek van de Dienst ter inschrijving wordt aangeboden, ten einde de kadastrale registratie of de registratie voor schepen te verbeteren.