Rechtenmedia.nl - Juridische Online Uitgeverij  Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Vacatures | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl | Rechtentotaal.nl
» Energiewijzer « advertorial
Bespaar geld en stap over!
Energiewijzer.nl, eerlijk over energie.

Juridische vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature

Powered by Jbmatch.nl

Inhoudsopgave
Artikel 1
Artikel 2
Artikel 3
Artikel 4
Artikel 5
Artikel 6
Artikel 7
Artikel 8
Juridisch advies nodig?
Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?
Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.

Stel uw vraag
Geschiedenis

Geschiedenis-overzicht

Artikel 2 Besluit bestrijdingsmaatregelen Ziekte van Aujeszky bij varkens (PVV) 2008

Bwb-id:
Officiele titel:
Citeertitel:
Soort regeling:
Wetsfamilies:
Eerst verantwoordelijk ministerie:

Geldigheidsdatum:
Ingangsdatum:
Let op. Deze wet is vervallen op 1 januari 2015. U leest nu de tekst die gold op -.
1.
Als er sprake is van een aanwijzing die duidt op een mogelijke besmetting van de Ziekte van Aujeszky, kan de voorzitter een specialistenteam inschakelen om nader onderzoek te verrichten, waaronder klinisch onderzoek en het nemen van bloedmonsters en keelswabs. Het specialistenteam brengt voorts diercontacten en intensieve persoonscontacten van de afgelopen 42 dagen in kaart. Het genomen materiaal wordt nader onderzocht door het Centraal Veterinair Instituut.
2.
Een aanwijzing als bedoeld in het eerste lid, kan gestoeld zijn op klinische verschijnselen, serologisch onderzoek, virusonderzoek, sectie-onderzoek, abnormale uitval en contact met een besmet bedrijf in het buitenland.
3.
Als er sprake is van een aanwijzing die duidt op een mogelijke besmetting van de Ziekte van Aujeszky, kan de voorzitter, een verbod tot aan-, af-, of vervoer van varkens en varkensproducten opleggen.
4.
Als uit het nader onderzoek, als bedoeld in het eerste lid, blijkt dat er sprake is van een singleton reactor, kan de voorzitter de ondernemer gelasten deze singleton reactor ter destructie af te voeren.
5.
Totdat uit nader onderzoek blijkt dat er geen sprake is van de aanwezigheid van de Ziekte van Aujeszky en de singleton-reactor ter destructie is afgevoerd is het verbod als bedoeld in het derde lid van kracht.
6.
De betrokken ondernemer wordt onverwijld door het productschap bericht over de bevindingen en uitslagen van nader onderzoek.
7.
Een uitbraak kan worden afgekondigd als:
1. meer dan twee monsters (van meer dan twee varkens) in de confirmatie-test positief zijn (eerste en vervolgonderzoek samen) of
2. het Aujeszky-virus is aangetoond (bijvoorbeeld door middel van virus kweek of PCR-techniek).