Rechtenmedia.nl - Juridische Online Uitgeverij  Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Vacatures | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl | Rechtentotaal.nl
» Energiewijzer « advertorial
Bespaar geld en stap over!
Energiewijzer.nl, eerlijk over energie.

Juridische vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature

Powered by Jbmatch.nl

Inhoudsopgave
Juridisch advies nodig?
Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?
Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.

Stel uw vraag
Geschiedenis

Geschiedenis-overzicht

Afhandeling bezwaarschriften aankoopkosten

Bwb-id:
Officiele titel:
Citeertitel:
Soort regeling:
Wetsfamilies:
Eerst verantwoordelijk ministerie:

Geldigheidsdatum:
Ingangsdatum:
Let op. Deze wet is vervallen op 8 maart 2008. U leest nu de tekst die gold op 7 maart 2008.
Afhandeling bezwaarschriften aankoopkosten
Op 24 mei 2002 (nr. 37.021, onder andere gepubliceerd in BNB 2002/262) heeft de Hoge Raad geoordeeld dat aankoopkosten van een binnenlandse deelneming aftrekbaar zijn. In mijn besluit van 12 juni 2002 (CPP2002/1737M) heb ik aangegeven mij over de consequenties van dit arrest te beraden en heb ik in dat licht de inspecteurs opdracht gegeven verzoeken van of namens belastingplichtigen om aankoopkosten in aftrek toe te staan, voorlopig aan te houden. Op 13 december 2002 heb ik de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal een brief geschreven waarin ik heb aangekondigd wetgeving voor te bereiden waarmee met terugwerkende kracht wordt bepaald dat aankoopkosten niet aftrekbaar zijn. In mijn besluit van 9 december 2003 (DGB2003/6625M) heb ik aangegeven dat, indien de termijn waarbinnen een aanslag kan worden opgelegd dreigt te verlopen en belanghebbende in zijn aangifte heeft verzocht om aftrek van aankoopkosten van een deelneming, deze aanslag diende te worden opgelegd met inachtneming van de aftrek van aankoopkosten. Voor bezwaarschriften heb ik daarbij besloten dat deze nog altijd dienden te worden aangehouden.
Het wetsvoorstel dat ik in mijn brief van 13 december 2002 aankondigde is na amendering door de Tweede Kamer der Staten-Generaal aangenomen en is thans in behandeling bij de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Gezien de inhoud van het wetsvoorstel bestaat er geen reden meer om de afhandeling van aangiften en bezwaarschriften nog langer aan te houden.
De besluiten van 12 juni 2002 (CPP2002/1737M) en van 9 december 2003 (DGB2003/6625M) trek ik daarom in.