Rechtenmedia.nl - Juridische Online Uitgeverij  Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Vacatures | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl | Rechtentotaal.nl
» Energiewijzer « advertorial
Bespaar geld en stap over!
Energiewijzer.nl, eerlijk over energie.

Juridische vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature

Powered by Jbmatch.nl

Inhoudsopgave
Vraag
Antwoord
Juridisch advies nodig?
Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?
Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.

Stel uw vraag
Geschiedenis

Geschiedenis-overzicht

Accijns, vrijstellingen; vrijstelling overige alcoholhoudende producten

Bwb-id:
Officiele titel:
Citeertitel:
Soort regeling:
Wetsfamilies:
Eerst verantwoordelijk ministerie:

Geldigheidsdatum:
Ingangsdatum:
Let op. Deze wet is vervallen op 12 april 2008. U leest nu de tekst die gold op 11 april 2008.
Accijns, vrijstellingen; vrijstelling overige alcoholhoudende producten
Aan mij is een vraag voorgelegd over de vrijstelling van accijns voor alcoholhoudende ijsjes. De vraag en het antwoord zijn hieronder opgenomen.
Vraag
Een ondernemer laat een product maken dat bedoeld is om als waterijsje te worden genuttigd. Het product bevat de voor waterijs gebruikelijke ingrediënten zoals water, suiker, voedingszuur, kleurstof en conserveringsmiddel. Afhankelijk van de soort bevat het product tevens whisky, rum, of wodka. Het product heeft een alcoholvolumegehalte van 4,8% en wordt na fabricage afgevuld in plastic zakjes van ongeveer 22,5 bij 5 centimeter met een netto inhoud van 50 ml. De zakjes zijn bestemd om door de koper te worden ingevroren waardoor het waterijsje ontstaat.
De vraag is of het beschreven vloeibare product bij uitslag uit een accijnsgoederenplaats (AGP) of bij invoer, in aanmerking komt voor de vrijstelling van artikel 64, eerste lid, letter a van de Wet op de accijns (hierna de wet).
Antwoord
Nee, het beschreven vloeibare product is op het moment van uitslag uit een AGP of bij invoer niet aan te merken als een halfproduct of bestanddeel van een halfproduct voor de vervaardiging van levensmiddelen als bedoeld in artikel 64, eerste lid, letter a van de wet. Het product komt daarom niet in aanmerking voor vrijstelling van de accijns.